Suomi100 – Työttömyys tuntuu!

Osallistu kirjoituskampanjaan!

Työttömien yhdistykset ja järjestöt keräävät työttömien ajatuksia ja tuntemuksia runo- tai tarinamuodossa. Miten työttömään suhtauduttiin 100 vuotta sitten ja nyt? Onko ympäristön suhtautuminen muuttunut? Onko työttömänä helpompi olla nyt?

Samalla pohditaan työllisyyttä Suomen itsenäisyyden aikana: mikä on muuttunut vai onko mikään?

Tarinoita kootaan kansien väliin ja esitetään ympäri Suomea eri estradeilla 29.12.2017 klo 18.00.

Kannustamme kaikkia työttömiä tarttumaan kirjoituskampanjaan ja tuomaan ajatukset ja kokemukset työttömyydestä esille omalla kirjoitustyylillä. Tarinan tai runon pituus on enintään kaksi A4-liuskaa tekstiä normaalilla rivivälillä.
Kirjoitukset tulee lähettää joulukuun loppuun mennessä osoitteeseen levetoimi@gmail.com.

Paperipostina kertomukset ja runot toimitetaan osoitteella Työttömien Keskusjärjestö ry, Rahakamarinportti 3 A, 3. krs. 00240 Helsinki.

Tekstit on mahdollista jättää myös nimimerkillä. Laita omat yhteystietosi kuitenkin mukaan mahdollista yhteydenottoa varten.

Hankkeen on käynnistänyt Lempäälän-Vesilahden työttömät ry yhteistyökumppaneineen. Tarinat ja runot kootaan ensi vuoden alkupuolella yhteiseksi julkaisuksi, kuvaksi satavuotiaan Suomen työllisyydestä ja työttömyydestä.

Järjestä oma tilaisuus 29.12.

Kampanjaan liittyen Työttömien Keskusjärjestö kannustaa jäsenyhdistyksiään ja muita organisaatioita järjestämään tilaisuuksia 29.12.2017 klo 18.00, joissa ollaan Suomi 100 vuotta -teeman mukaisesti Yhdessä kuullen oman alueen tarinoita ja runoja työttömyydestä.

Ilmoita omasta tilaisuudesta tällä nettilomakkeella.

Tiedot tapahtumista kootaan karttaan Työttömien Keskusjärjestön nettisivuille, jotta mahdollisimman monella työttömällä ja töitä hakevalla olisi mahdollisuus osallistua juhlavuoden viettoon ja tuoda kokemuksensa esiin.

PDF: Suomi100TyottomyysTuntuu-esite.