Terveydeksi-hanke

Terveydeksi-hanke

(2016–2019)
Tiesitkö, että jokaisella työttömällä on oikeus ilmaiseen työttömien terveystarkastukseen?
Terveydeksi-hankkeen sosiaali- ja terveyspalveluohjaajat tarjoavat työttömille terveyteen ja sosiaalipalveluihin liittyvää maksutonta palveluneuvontaa.

Mitä?

Terveyteen ja sosiaalipalveluihin liittyvää maksutonta palveluneuvontaa työttömille.

Kenelle?

Yli 30-vuotiaille pitkäaikaistyöttömille yksilöllistä neuvontaa.

Miksi?

Tavoite on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä

Maksutonta palveluneuvontaa

Palveluohjaajat etsivät asiakkaiksi erityisesti pitkäaikaistyöttömiä käymällä jäsenyhdistyksissä ja kohtaamispaikoissa. Käynnit yhdistetään usein EU-ruokajakojen ja muiden ruokajakojen yhteyteen.

Kolmivuotisen hankkeen (1.8.2016-31.7.2019) päätoteuttaja on Työttömien Keskusjärjestö ry ja osatoteuttajana on Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle ESR-rahoituksen. Lisäksi hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Hankkeessa pyritään tavoittamaan erityisesti pitkäaikaistyöttömiä ja ohjaamaan heitä sellaisiin terveys- ja sosiaalipalveluihin, jotka vahvistavat heidän hyvinvointiaan sekä työ- ja toimintakykyään. Hankkeessa kehitetään malli ja käsikirja, jonka avulla kansalaisjärjestöt voivat ohjata työttömiä palveluihin.

Ota yhteyttä:

Katriina Lehtovaara hankepäällikkö
puh. 045 699 4234, katriina.lehtovaara (@) tyottomat.fi

Ulla-Maija Kopra terveyspalveluohjaaja
puh. 045 699 5393, ulla-maija.kopra (@) tyottomat.fi

Veera Luoto sosiaalipalveluohjaaja
045 698 6761, veera.luoto (@) tyottomat.fi

Terveydeksi-hanke tiedottaa

Terveydeksi-hanke tiedottaa Työttömien Keskusjärjestön Facebook-sivuilla tulevista tapahtumista ja missä ohjaajat ovat kulloinkin tavattavissa. Seuraa sivustoa ja tule tapaamisiin.

Terveydeksi-hanke liikkuu koko Suomessa!

Terveydeksi-hankkeen sosiaali- ja terveyspalveluohjaajat kiertävät eri puolilla Suomea. Yhdistykset voivat kutsua hankkeen työntekijöitä tarjoamaan työttömille palveluohjausta sekä pitämään infotilaisuuksia.

Ulkoasu Web Veistämö Oy

Yhteistyökumppanit